Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ксенона !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ксенона !!!

Намерих една тема с проблем при който ксенона премигва и трепери, но не срещнах с моя проблем и за това пускам тема. Та проблема ми е следния: Пускам късите светлини и ксенона си пали нормално. В момента, в който цъкна дълги или светкавицата и единия ксенон изгасва. Връщам лоста назад да изгаснат фаровете и ги пускам пак ама само на къси и светват пак двата ксенона. Почти всеки път като пусна дълги или светкавица ми се случва.Иначе светлината си е силна и ярка. Нито трепери нито премигва. Къде е проблема ???
    Alfa 156 1.8 TS 98г.

Първоначално публикувано от indig0 Покажи съобщение
    Намерих една тема с проблем при който ксенона премигва и трепери, но не срещнах с моя проблем и за това пускам тема. Та проблема ми е следния: Пускам късите светлини и ксенона си пали нормално. В момента, в който цъкна дълги или светкавицата и единия ксенон изгасва. Връщам лоста назад да изгаснат фаровете и ги пускам пак ама само на къси и светват пак двата ксенона. Почти всеки път като пусна дълги или светкавица ми се случва.Иначе светлината си е силна и ярка. Нито трепери нито премигва. Къде е проблема ???
    Разменяш двата баласта и ще разбереш дали е от тях или от крушките.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Разменяш двата баласта и ще разбереш дали е от тях или от крушките.
      Понякога ми гасне левия, понякога десния. Ако ги разменя едва ли ще разбера в кое е проблема ... Ако няма от какво друго да е и е сигурно, че е от баластите, направо нови баласти??? Или може да е и от друго???
      Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Понякога ми гасне левия, понякога десния. Ако ги разменя едва ли ще разбера в кое е проблема ... Ако няма от какво друго да е и е сигурно, че е от баластите, направо нови баласти??? Или може да е и от друго???
        Или крушки или баласти, тва са основните проблеми.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Или крушки или баласти, тва са основните проблеми.
          Ок. мерси за инфото.
          Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Има вероятност да е заради фабричния начин на свързване на късите при 156 (според мен едно голямо инженерно недоразумение, ама това си е мое мнение). При превключване къси/дълги има моментно прекъсване на захранването към късите, което разказва играта на баластите. Виж тук за повече информация.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Има вероятност да е заради фабричния начин на свързване на късите при 156 (според мен едно голямо инженерно недоразумение, ама това си е мое мнение). При превключване къси/дълги има моментно прекъсване на захранването към късите, което разказва играта на баластите. Виж тук за повече информация.
              изглежда ми доста сложно ...
              Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

.... ама точно в това е проблема.
                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                  .... ама точно в това е проблема.
                  значи този проблем трябва да го имат всички 156-ци с ксенон, така ли ???
                  Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

E дa кажем - голям процент...
                    Зависи как ти зарежда динамото, колко са окислени масите в моторния отсег и не на последно място какъв ти е ксенона.
                    Колкото и да е парадоксално по-простите баласти са по-нечувствителни към сериозни колебания в захранването. В смисъл, че мигват и си продължават да светят.
                    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

По един дебел кондензатор на входа на баластите би трябвало да реши проблема с мигването.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Зависи как ти зарежда динамото, колко са окислени масите в моторния отсег и не на последно място какъв ти е ксенона.
                        Колкото и да е парадоксално по-простите баласти са по-нечувствителни към сериозни колебания в захранването. В смисъл, че мигват и си продължават да светят.
                        ще се мисли нещо по въпроса ...
                        Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

ще се мисли нещо по въпроса ...
                          Ако го измислиш, после пиши да кажеш какво си сътворил, че ми стана интересно.

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                            Ако го измислиш, после пиши да кажеш какво си сътворил, че ми стана интересно.
                            задължително
                            Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

По принцип ксенона си е една газоразрядна лампа а те не са много чувствителни към колебения в захранването.По скоро лоша маса.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X